Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Домашна паста "Мумия"

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

650 г смляно телешко месо
1 глава лук
1 ч.ч галета
1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
1 /3 ч.ч. кетчуп
1 с.л. горчица
сол и черен пипер на вкус
2 триъгълничета топено сирене
2 черни маслини

за соса:

400 г домати на кубчета (от консерва)
2 с.л. захар Мусковадо
1 с.л. горчица
1 ч.л. сос Уорчестър
сол и черен пипер на вкус

за пастата:

500 г брашно тип 00 (за пици)
3 яйца (размер L)
2 жълтъка
щипка сол
3 с.л. вода
брашно за поръсване
маслиново масло

Приготвяне

    1

Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, млякото, галетата, сол, черен пипер и яйцето.

    2

Замесва се с ръце и се оформя като голяма топка (кюфте), кояот се слага в тава, покрита с хартия за печене.

    3

Кетчупът и горчицата се смесват и с тях се намазва кюфтето. Пече се в загрята на 170° C фурна, с вентилатор, за около час.

    4

В блендер се сипва брашното за пастата, добавя се солта и се включва на ниска степен. Докато се бърка, един по един, се добавят жълтъците. По същия начин се слагат яйцата (и жълтъците, и яйцата трябва да със стайна температура). Разбива се.

    5

Налива се водата, за да се съберат всички продукти и да се получи хубава топка тесто.

    6

Изважда се и се меси на ръка 10 минути, докато се получи гладко, еластично, средно твърдо тесто. Разделя се на две топки, които се завиват във фолио и се оставят да починат за час.

    7

След това тестото се разточва леко с точилка. Слага се в машина за паста и се изкарва тънък лист.

    8

Единият край се прегъва навътре до средата, другият – докрая, притиска се, отново се слага в машината за паста, и така общо четири пъти, за да се разточи добре и пастата да стане еластична. След това машинката постепенно се настройва на по-малко разстояние, няколко пъти, докато излезе перфектен тънък лист тесто.

    9

Така полученият лист се поръсва с брашно и се навива. Нарязват се папардели (дебели ленти), които се сваряват в подсолена вода. След това се отцеждат и поливат с малко маслиново масло, за да не се слепят.

    10

Всички продукти за соса се слагат в касерола и се кипват. Щом се сгъсти се пасира до кадифена консистенция. Изпеченото кюфте се увива в пастата (като мумия), слагат се тригълничета сирене за очи, а върху тях по една маслина. Отстрани се сипва от доматения сос.