Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Домашни бонбони

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (25 парчета)

500 г черен шоколад
2 големи жълтъка
3 с.л. краве масло
1 с.л. тъмен ром
30 мл кафе еспресо
50 г какао
50 г печени белени лешници

Приготвяне

    1

Половината от шоколада се разтопява на водна баня.

    2

Съдът се дърпа от огъня и се добавят жълтъците, маслото, ромът и кафето, като се разбърква непрекъснато. Сместа се оставя за час в хладилник да стегне.

    3

От шоколадовата смес се оформят топчета, подреждат се в тава, застлана с хартия за печене и отново се връщат в хладилника за час.

    4

Останалият шоколад се разтопява на водна баня. Сваля се от котлона и се оставя за десет минути. Бонбоните се потапят в разтопения шоколад, вадят се с вилица, овалват се в какао или смлени лешници. Могат да се оставят и в първоначалния си вид. Консумират се охладени.