kaufland.bg/recepti
Дробчета на тиган
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | пилешки дробчета |
200 г | чери домати |
1 с.л. | маслиново масло |
50 г | бекон |
1 глава | лук |
1 скилидка | чесън |
1 /4 връзка | магданоз |
50 мл | тъмен балсамов оцет |
1 с.л. | дижонска горчица |
1 /2 ч.л. | риган |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Беконът и лукът се нарязват на ситно, запържват се и се изваждат от тигана. В същия съд се налива маслиновото масло и в него се запържват почистените и нарязани на две дробчета, заедно с наситнения чесън.
- 2
Когато дробчетата се запържат добре, за да се деглазират, се прибавя оцетът и се овкусява със сол и черен пипер.
- 3
В тигана се връщат запържените бекон и лук. Прибавят се горчицата, разполовените домати и риганът, и се разбърква.
- 4
Ястието се оставя на котлона за 1–2 минути, поръсва се с нарязания магданоз и се сервира.