kaufland.bg/recepti
Дроб по воденичарски
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
600 г | телешки дроб |
4-5 с.л. | олио |
1 ч.л. | сол |
2 глави | лук |
3 | чушки |
100 г | стерилизирани печурки |
120-150 мл | бяло полусухо вино |
1 /2 ч.л. | чубрица |
1 /4 ч.л. | черен пипер |
1 /2 връзка | магданоз |
Приготвяне
- 1
Телешкият дроб се нарязва на малки кубчета. В нагорещен на силен огън тиган се сипва олиото, загрява се и се посолява. Прибавя се дробът и се пържи, като периодично се разбърква.
- 2
Лукът се реже на ситно, чушките – на кубчета, добавят се към дроба и се пържат заедно с него около 10 минути. Слагат се нарязаните гъби, налива се виното, разбърква се и се сваля от огъня. Овкусява се с чубрицата и черния пипер и отново се разбърква.
- 3
Ястието се прехвърля от тигана в глинени гювечета, поръсва се с накълцания магданоз и се запича за 10–15 минути в предварително загрята на 180–200 градуса фурна.