Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Енчилада с телешко

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

За плънката:

600 г телешка кайма от врат
60 г зелени чушки „Халапеньо“
60 мл маслиново масло
1 малка консерва червен боб
1 глава лук
1 ч.л. кимион
1 /4 ч.л. чили на прах
сол на вкус

За соса:

800 г пасирани домати от консерва
30 мл маслиново масло
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 люта чушка
2 с.л. доматен концентрат
сол на вкус

За тортилите:

4 пшенични тортили
350 г сирене „Чедър“
300 г заквасена сметана
2 домата
1 глава червен лук
1 връзка кориандър

Приготвяне

    1

Лукът, чушката и чесънът за соса се накълцват и се запържват в загрятото маслиново масло.

    2

Добавят се доматеният концентрат, пасираните домати и 200 мл вода. Готви се около 10 минути, посолява се и се дърпа от огъня.

    3

Лукът за плънката се реже на кубчета и се запържва в маслиновото масло. Добавя се каймата и се пържи, докато се образуват златистокафяви трохи. Овкусява се с чили, кимион и накълцани люти чушки. Посолява се.

    4

Прибавя се и 1 черпак от соса, дърпа се от огъня и се разбърква с отцедения боб.

    5

Сиренето „Чедър“ се настъргва на едро ренде. Заквасената сметана се разбърква. Тавата за печене се маже с част от соса. Всяка тортила се намазва с малко от соса, като трябва да остане и за заливка.

    6

В тортилите се слага от месото с боб, малко от сметаната, поръсват се с част от сиренето и се завиват на рула.

    7

Подреждат се в тавата, заливат се с останалия доматен сос и се поръсват с останалото сирене. Пекат се около 15 минути в загрята на 200 °С фурна, с вентилатор.

    8

Кориандърът се накълцва, а доматите и червеният лук се режат на малки кубчета, разбърква се.

    9

Енчиладите се поднасят със салцата от домати и лук и останалата сметана.