kaufland.bg/recepti
Желе с ягоди и шампанско
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | дълбокозамразени ягоди |
500 мл | шампанско или друго пенливо вино |
1 пакет (500 г) | желираща захар |
6 | буркана с капачки на винт, всеки от по 200 мл |
Съвет
-
Желето може да се хапва намазано върху козунак или с масло върху пресни хлебчета.
Приготвяне
- 1
Ягодите се нарязват на малки кубчета, смесват се с желиращата захар и шампанското и се слагат на котлона.
- 2
Сместа се бърка добре и се оставя да поври около 3 минути, или съгласно упътването на опаковката на желиращата захар. Всичко се разпределя в 6 буркана на винтова капачка, които се затварят и се обръщат наопаки.
- 3
Бурканите могат да се украсят и да се подарят на любими хора.