Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Залцбургска рибена супа

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

2 филета от пъстърва (250 г)
1 филе от бяла риба (150 г)
1 глава лук
1 моркова
1 домат
50 г глава целина
150 мл сметана
1 в. ч. бяло вино (100 мл)
7-8 стръка магданоз
брашно за паниране
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за кротоните:

1 филия хляб
50 г краве масло
2 стръка магданоз

Приготвяне

    1

Рибните филета се нарязват на малки ивички. Овкусяват се със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в предварително загрято олио.

    2

Костите и главата на пъстървата се поставят в 1,5 л подсолена вода и се добавят разрязаните на две морков и лук, целината и магданозът, завързан с конец. Вари се 20 минути и след това бульонът се прецежда.

    3

Морковът и целината се режат на ивички, доматът се обелва, маха се семето и месестата час се нарязва на кубчета.

    4

Виното се кипва в тенджера и се оставя да се редуцира. Наливат се бульонът и сметаната и се изсипват нарязаните морков и целина.

    5

Филията хляб се реже на кубчета и се изпържва в предварително загрятото масло. Готовите кротончета се овалват в ситно нарязания магданоз.

    6

Сервира се, като във всяка порция се слага по малко от доматите, ивици риба, налива се от супата и се поръсва с кротончета.