Залцбургска рибена супа
Продукти (6 порции)
2 | филета от пъстърва (250 г) |
1 | филе от бяла риба (150 г) |
1 глава | лук |
1 | моркова |
1 | домат |
50 г глава | целина |
150 мл | сметана |
1 в. ч. | бяло вино (100 мл) |
7-8 стръка | магданоз |
брашно за паниране | |
олио за пържене | |
сол и черен пипер на вкус |
за кротоните:
1 | филия хляб |
50 г | краве масло |
2 стръка | магданоз |
Приготвяне
- 1
Рибните филета се нарязват на малки ивички. Овкусяват се със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в предварително загрято олио.
- 2
Костите и главата на пъстървата се поставят в 1,5 л подсолена вода и се добавят разрязаните на две морков и лук, целината и магданозът, завързан с конец. Вари се 20 минути и след това бульонът се прецежда.
- 3
Морковът и целината се режат на ивички, доматът се обелва, маха се семето и месестата час се нарязва на кубчета.
- 4
Виното се кипва в тенджера и се оставя да се редуцира. Наливат се бульонът и сметаната и се изсипват нарязаните морков и целина.
- 5
Филията хляб се реже на кубчета и се изпържва в предварително загрятото масло. Готовите кротончета се овалват в ситно нарязания магданоз.
- 6
Сервира се, като във всяка порция се слага по малко от доматите, ивици риба, налива се от супата и се поръсва с кротончета.