Запечена пастa с пилешко и бекон
Продукти (4 порции)
300 г | паста Пенне ригате |
маслиново масло K-Classic | |
400 г | пилешко филе |
1 /2 глава | лук |
1 /2 | жълта чушка |
1 /2 | червена чушка |
сол | |
черен пипер | |
1 ч.л. | риган |
1 ч.л. | мащерка |
1 скилидка | чесън |
1 консерва | домати на кубчета K-Classic |
120 мл | готварска сметана |
100 г | бекон |
170 г | спанак |
100 г | моцарела |
100 г | кашкавал |
Приготвяне
- 1
Пастата се сварява в подсолена вода с 1 ч.л. сол за 7-10 минути или до пълна готовност.
- 2
В загрят тиган се сипват 2 с.л. маслиново масло K-Classic и нарязаното на хапки пилешко филе. Готви се 2-3 минути, след което се добавят нарязаните на ситно лук и чушки. Разбърква се и се овкусява с 1 ч.л. сол, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. риган, 1 ч.л. мащерка и 1 наситнена скилидка чесън.
- 3
Добавят се 1 консерва домати на кубчета K-Classic и 120 мл готварска сметана. Разбърква се добре и се готви 3-4 минути. Прибавят се беконът и спанакът. Разбърква се още веднъж и се готви, докато спанакът омекне.
- 4
Сварената и отцедена паста се сипва в дълбок съд за печене. Отгоре се сипва сместа с пилешко и зеленчуци. Разбърква се добре, така че пастата да се овкуси със соса и се поръсва с настъргана моцарела и настърган кашкавал.
- 5
Ястието се слага в предварително загрята на 180°С фурна и се пече 20-25 минути. Пастата се сервира поръсена с пресен магданоз.