kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Запечени картофи със сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
2 | картофа (200–300 г) |
100-150 г | сирене |
2 | печени червени чушки |
7-8 стръка | магданоз |
Приготвяне
- 1
Картофите се измиват и без да се белят, се увиват в алуминиево фолио. Пекат се около 20 минути върху решетката във фурна, сгорещена до 200°С.
- 2
Изпечените картофи се режат на половина заедно с фолиото.
- 3
Сиренето се настъргва в купа, смесва се с нарязаните на кубчета чушки и се добавя наситненият магданоз.
- 4
Половинките картофи се покриват със сместа и се допичат за още около 5 минути. Преди сервиране фолиото се отстранява.