kaufland.bg/recepti
Застроена класическа пилешка супа
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
1 | цяло пиле Шеф месар |
2 | моркова Брей! |
1 | глава лук |
1 | стрък целина |
3 | картофа |
5 | стръка магданоз |
2 | дафинови листа |
черен пипер, сол и мащерка на вкус | |
2 | яйца Брей! |
500 мл | прясно мляко |
Приготвяне
- 1
В голяма тенджера се слагат пилето, магданозът, дафиновият лист, мащерката и няколко зърна черен пипер.
- 2
Заливат се с вода и се готвят 1-2 часа на слаб огън.
- 3
Свареното пиле се обезкостява, а бульонът се прецежда.
- 4
В нов съд се слагат наразаните зеленчуци, обезкостеното пиле и бульонът. Доливат се около 500 мл вода и се готви на котлон половин час или докато не се сварят зеленуците.
- 5
По желание се прави застройка от разбити жълтъци и прясно мляко. Добавя се, когато супата е готова и охладена.
- 6
Сервира се в купи и се гарнира с нарязан магданоз.