kaufland.bg/recepti
Захарни яйца на клечка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (12 парчета)
400 г | бял шоколад |
200 г | пандишпанов блат (или останал кекс, козунак и др.) |
200 г | ягоди |
разноцветни захарни бонбони |
Приготвяне
- 1
Пандишпановият блат се натрошава.
- 2
Ягодите се режат на кубчета.
- 3
Около 100 г от шоколада се разтопява на водна баня. Трохите се разбъркват добре с ягодите и разтопения шоколад, сместа се прибира в хладилник за 30 минути.
- 4
След това от нея се оформят яйца, в които се забиват сламки. Оставят се във фризер да се замразят. Замразените яйца се потапят в разтопен бял шоколад и се подреждат прави върху стиропор, докато шоколадът се стегне. Поръсват се със смлени разноцветни бонбони.