kaufland.bg/recepti
Зелева салата със сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
400 г | червено зеле |
400 г | зеле |
1 | зелена чушка |
1 | червена чушка |
2 бр. | моркова |
1 връзка | магданоз |
4 филии | хляб |
3 с.л. | зехтин |
200 г | краве сирене |
Приготвяне
- 1
Хлябът се нарязва на малки кубчета, слага се в тава, полива се със зехтин и се пече в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор около 10 минути, до златисто.
- 2
Двата вида зеле се нарязва на много ситно, чушките – на жулиен, а морковът се настъргва. Магданозът се наситнява и всичко се слага в голяма купа.
- 3
Чесънът за дресинга се счуква и се смесва с оцета, зехтина, сол и черен пипер на вкус. Разбива се с телена бъркалка.
- 4
Зеленчуците се подправят с дресинга. Отгоре се поръсват крутоните и натрошеното краве сирене.