kaufland.bg/recepti
Зелена салата с мариновано овче сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
2 броя | червени салати |
2 броя | зелени салати |
1 бурканче | сушени домати (мариновани) |
60 г | каперси |
сол, зехтин и оцет на вкус |
за кротоните:
6-7 филийки | хляб |
40 г | краве масло |
сол на вкус |
за маринованото сирене:
300 г | овче сирене |
8 с. л. | зехтин |
1 ч. л. | сух риган |
1 ч. л. | сух босилек |
1 ч. л. | мащерка |
1 /2 ч. л. | лют пипер по желание |
Приготвяне
- 1
Сиренето се нарязва на кубчета, които се прехвърлят в купа. Залива се със зехтина и се поръсва с ригана, босилека, мащерката и лютия пипер. Оставя се да се маринова поне 2 часа.
- 2
Салатите се измиват и се накъсват наедро. Сушените домати се нарязват наситно.
- 3
От филийките хляб се приготвят кротони, като се отделят корите им, а средната част се реже на кубчета. Те се запържват до златисто в сгорещеното масло и след като се извадят, се посоляват.
- 4
Накъсаните листа салата се подреждат в подходящи чинии и се овкусяват със сол, оцет и зехтин. Отгоре се подреждат кубчетата сирене, сушените домати, каперсите и кротоните.