kaufland.bg/recepti
Зелена салата с репички и картофи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | пресни картофи |
1 | зелена салата |
1 връзка | репички |
1 /4 връзка | див лук |
2 скилидки | чесън |
3 с.л. | маслиново масло |
сол и черен пипер на вкус |
За дресинга:
1 скилидка | чесън |
3 с.л. | маслиново масло |
1 с.л. | сок от лимон |
1 ч.л. | дижонска горчица |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Картофите се режат на тънко по дължина. Чесънът се стрива на паста с малко сол и се разбърка с маслиновото масло. Картофите се овкусяват с чесновото маслиново масло и малко сол. Пекат се на грил тиган – до готовност. Охлаждат се.
- 2
Репичките се режат на кубчета, салатата се накъсва.
- 3
Чесънът за дресинга се стрива на паста с малко сол и се разбърква с горчицата, лимоновия сок и маслиновото масло. Посолява се на вкус.
- 4
В купа се смесват зелената салата, репичките и картофите. Овкусяват се с дресинга. Разбърква се и се поднася с накълцания див лук.