kaufland.bg/recepti
Зеленчукови кюфтенца
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
1 /2 | тиквичка |
2 | средно големи картофа |
1 | моркова |
1 с.л. | слънчогледови семки |
1 | жълтък |
1 ч.л. | нишесте |
1 ч.л. | смляно ленено семе |
1-2 ч.л. | сушени зелени подправки |
1 щипка | индийско орехче |
1 с.л. | растителна мазнина |
4 с.л. | извара |
червен пипер | |
черен пипер | |
сол |
Приготвяне
- 1
Тиквичката се измива. Картофите и морковът се обелват, измиват и заедно с тиквичката се настъргват. Слънчогледовите семки се натрошават с помощта на нож.
- 2
Настърганите зеленчуци се изцеждат добре с ръце и към тях се прибавя жълтъкът, нишестето, слънчогледовите семки и лененото семе. Овкусява се със сол, пипер и индийско орехче. Мазнината се загрява, а от зеленчуковата смес се оформят малки кюфтенца, които се изпържват в нея.
- 3
Изварата се смесва със сушените зелени подправки, сол, черен и червен пипер и се разбърква добре.