kaufland.bg/recepti
Зеленчукови кюфтета Седемте джуджета
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
125 г | булгур |
250 мл | горещ бульон |
1 | малък морков |
2 | яйца |
3 ч.л. | панировка |
1 с.л. | брашно |
сол и пипер | |
2 с.л. | олио |
1 | червена чушка |
Съвет
-
Вместо морков можете да използвате 100 г тиквичка.
Приготвяне
- 1
Булгурът се приготвя в бульона, съгласно упътването на опаковката, и се оставя да престои около 15 минути. Морковите се обелват и се нарязват на едро.
- 2
Булгурът, яйцата, брашното, панировката и морковите се смесват и се овкусяват със сол и пипер. От готовата смес се оформят 4 кюфтета.
- 3
Така приготвените кюфтета се пържат около 6-7 минути от всяка страна. Чушката се измива, почиства от семките и разрязва на половина. От нея се оформят "шапчици" за кюфтетата. По желание, с моркова и чушката се оформя лицето на джуджето.