Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Зеленчукови тарталети

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (18 парчета)

250 г брашно
125 г краве маслo
1 яйце
1 /2 ч.л. сол
2-3 с.л. студена вода

За плънката:

1 глава лук
1 скилидка чесън
1 червена чушка
2 зелени чушки
1 малка тиквичка
2 с.л. олио
100 г крема сирене
25 мл животинска сметана
50 мл прясно мляко
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • За още по-наситен вкус добавете към плънката 40 г наситнени черни маслини, предварително почистени от костилките.


Приготвяне

    1

Брашното се пресява и се прави кладенче. Слагат се маслото, яйцето, солта и водата. Всичко се омесва добре и бързо на гладко тесто.

    2

Оформя се на топка, увива се във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за 1 час.

    3

После се разточва между два листа пергаментова хартия, докато стане на тънка кора.

    4

Разпределя се на три пъти в силиконова форми за тарталети.

    5

Слагат се в хладилник за кратко (да стегнат), надупчват се с вилица и се пекат около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.

    6

Чесънът и лукът се обелват. Лукът се нарязва на тънки кръгчета, а чесънът – на ситно. Запържват се в сгорещеното олио. Чушките и тиквичката се нарязват на кубчета и също се слагат за 2–3 минути в тигана. Продуктите се изваждат в стъклена купа.

    7

Към зеленчуците се прибавят крема сиренето, сметаната, млякото, яйцето, сол и черен пипер на вкус.

    8

Сместа се разпределя в тестените формички.