kaufland.bg/recepti
Каалилатико (Финландски редени сарми)
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
1 средно голяма глава | зеле |
600 г | телешка кайма |
2 | яйца |
1 ч.ч. | галета |
1 /2 ч.ч. | прясно мляко |
2 с.л. | краве маслo |
2 с.л. | кафява захар |
1 ч.л. | майорана |
сол и черен пипер на вкус | |
масло за намазване |
Приготвяне
- 1
Зелето се нарязва на едро и се бланшира за 5 минути във вряща подсолена вода.
- 2
Разбърква се с кафявата захар и маслото, майораната, сол, и черен пипер.
- 3
Каймата се смесва с галетата, яйцата, прясното мляко, сол и черен пипер.
- 4
Дъното на тавата за печене се намазва с масло и в нея се слагат ред зеле, ред кайма и така до изчерпване на продуктите, като се завършва със зеле. Отгоре се слага маслото, нарязано на кубчета. Ястието се пече в предварително загрята на 180° C за около час.