Камембер на фурна
Продукти (4 порции)
80 г | лешници |
2 | яйца |
100 г | галета |
2 бр. | сирене Камембер |
4 бр. | смокини |
2 стръка | мащерка |
40 г | сушени смокини |
20 г | шамфъстък |
1 с.л. | мед |
1 /2 | франзела |
Съвет
-
Смокините могат да се заменят с грозде.
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 225 °C (вентилатор: 200 °C). Лешниците се нарязват на дребно. Яйцата се разбъркват. Галетата и лешниците се смесват в отделен съд. Камемберът се потапя първо в сместа от яйцата и след това в сместа с галетата. Процесът се повтаря и за второто парче Камембер, поставят се в тава и се пекат за около 15мин. на среден огън.
- 2
Междувременно пресните смокини се измиват, подсушават се и се разрязват на четвъртини. Мащерката се измива, подсушава и се отделят листата от дръжките. Сухите смокини се нарязват на тънки парчета.
- 3
Изпеченият Камембер се поръсва със смокини, шамфъстък и мащерка. Овкусява се с мед и се сервира с франзелата.