Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Камембер на фурна

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

80 г лешници
2 яйца
100 г галета
2 бр. сирене Камембер
4 бр. смокини
2 стръка мащерка
40 г сушени смокини
20 г шамфъстък
1 с.л. мед
1 /2 франзела

Съвет

  • Смокините могат да се заменят с грозде.


Приготвяне

    1

Фурната се загрява предварително на 225 °C (вентилатор: 200 °C). Лешниците се нарязват на дребно. Яйцата се разбъркват. Галетата и лешниците се смесват в отделен съд. Камемберът се потапя първо в сместа от яйцата и след това в сместа с галетата. Процесът се повтаря и за второто парче Камембер, поставят се в тава и се пекат за около 15мин. на среден огън.

    2

Междувременно пресните смокини се измиват, подсушават се и се разрязват на четвъртини. Мащерката се измива, подсушава и се отделят листата от дръжките. Сухите смокини се нарязват на тънки парчета.

    3

Изпеченият Камембер се поръсва със смокини, шамфъстък и мащерка. Овкусява се с мед и се сервира с франзелата.


Видеорецепта