Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Канапе от чушки

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 франзела
2 скилидки чесън
2-3 с. л. олио
6-7 стерилизирани червени чушки
30 г орехови ядки
100 г сирене Дунавия
200 г цедено кисело мляко
магданоз за украса
олио за намазване

за салатата:

2-3 домата
2 скилидки чесън
сол на вкус

за босилковия винегрет:

6 с.л. олио
2 с.л. винен оцет
10 листа пресен босилек
1 ч.л. сол
1 щипка захар

Приготвяне

    1

Франзелата се нарязва на филийки с дебелина 1 пръст, които се нареждат в намазана с олио тава. Пекат се по около 5 минути от всяка страна в загрята до 220°С фурна.

    2

Ореховите ядки се запържват за около 30-40 секунди в предварително загрятото олио. В същата мазнина за кратко се запържва и чесънът, нарязан на филийки.

    3

Ореховите ядки и чесънът се смилат в блендер или се счукват. Добавят се сиренето и киселото мляко и всичко се пасира около 2-3 минути.

    4

Чушките се нарязват на ивички, а една част от тях се отделя за салатата. Изпечените филийки се намазват с млечния пастет, поръсват се с наситнен магданоз и отгоре се поставят ивичките чушки.

    5

В подходяща купа се наливат олиото и оцетът за босилковия винегрет, добавят се наситнените листа босилек, посолява се, слага се захарта и хубаво се разбърква.

    6

Доматите се нарязват на кубчета и заедно с отделените ивички чушки се поставят в салатиера. Прибавят се чесънът, нарязан на ситно, посолява се и се полива с босилковия винегрет. Канапето се сервира със салатата.