Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Картофени кюфтенца с просо и дип от извара и репички

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

600 г картофи
1 /2 връзка репички
200 г извара
лук
1 скилидка чесън
1 с.л. олио
400 мл зеленчуков бульон
120 г просо
1 /2 връзка магданоз
60 г галета
2 с.л. краве маслo
настъргано индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • За повече пикантност, към картофената смес може да се добави една супена лъжица настърган джинджифил.


Приготвяне

    1

Картофите се измиват и сваряват в подсолена вода за около 20 минути.

    2

Лукът и чесънът се обелват, нарязват се на ситно, задушават се в сгорещено олио и се деглазират със зеленчуковия бульон.

    3

Добавя се просото и се готви около 15 минути - докато омекне и не остане течност.

    4

Магданозът се измива, подсушава и нарязва на ситно.

    5

Картофите се отцеждат, обелват се и се намачкват с просото, Прибавят се 50 грама галета и магданозът.

    6

Сместа се овкусява със сол, индийско орехче и черен пипер ,след което от нея се оформят 32 кюфтета. Овалват се в останалата галета и се запържват в разтопено масло до златисто кафяво.

    7

Репичките се измиват, нарязват се на ситно, смесват се с изварата, солта и черния пипер. Дипът се сервира с още топлите кюфтета.