kaufland.bg/recepti
Картофени кюфтета
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 кг | картофи |
170 г | кашкавал |
2 стръка | пресен лук |
1 | яйце |
6 с.л. | маслиново масло |
2 с.л. | галета (+ за овалване) |
2 с.л. | индийско орехче |
сол и черен пипер на вкус |
за соса:
200 г | заквасена сметана |
2 ч.л. | хрян (от буркан) |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Картофите се обелват, режат се на едро и се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се охлаждат много добре, след което се намачкват с преса за картофи.
- 2
Смесват се с наситнения пресен лук, сол и черен пипер на вкус, яйцето, индийското орехче, настъргания кашкавал и галетата. Разбърква се добре.
- 3
От сместа се оформят кюфтета.
- 4
В тиган с незалепващо покритие се загряват 2 с. л. маслиново масло. Кюфтетата се овалват в галета и се пържат до златисто.
- 5
Сметаната се смесва с хряна и сол на вкус.
- 6
Картофените кюфтета се сервират със соса.