kaufland.bg/recepti
Веган
Карфиол с тахан
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 глава (около 500 г) | карфиол |
5-6 стръка | магданоз |
сол на вкус |
За заливката
1 к.ч. | сусамов тахан |
сокът от 1 лимон | |
2 скилидки | чесън |
1 /4 ч.л. | кимион |
на вкус | чили сос |
Приготвяне
- 1
Карфиолът се накъсва на розички, сварява се за 5 минути в подсолена вода на тих огън и се отцежда.
- 2
Заливката се приготвя като в купичка се разбъркват сусамовият тахан и лимоновият сок и се добавят счуканият чесън, кимионът и чили сосът.
- 3
Излива се върху карфиола и отгоре се поръсва с нарязания на ситно магданоз. Салатата се сервира охладена.