Каубойски спагети
Продукти (4 порции)
1 пакет | спагети |
50 г | бекон |
600-700 г | домати |
500 г | телешка кайма |
200-250 мл | бира |
3 стръка | лук |
2 скилидки | чесън |
1 с. л. сос Уорчестър | |
1 ч. л. | риган |
7 листа | босилек |
150-200 г | кашкавал |
сол, лют червен и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Беконът се нарязва на ивиците и се изпича на сух тиган и от двете страни. Ивиците бекон се изваждат, а мазнината се запазва. Спагетите се сваряват.
- 2
Доматите се почистват от люспите и семето и се пюрират.
- 3
Каймата се запържва в мазнината от бекона, намачква се, за да стане на трохи, и се налива бирата. Добавят се нарязаният на кръгчета лук и наситненият чесън и се овкусява със соса Уорчестър.
- 4
Наливат се пюрираните домати, подправя се с черен пипер и лют червен пипер и се посолява. Сосът се вари 15 минути, като 3 минути преди да се свали от огъня, се подправя с ригана. Непосредствено преди да се махне от огъня, се прибавят нарязаният на кубчета кашкавал и топлите спагети. Разбърква се и се ароматизира с наситнения босилек.
- 5
При сервиране всяка порция спагети се поръсва с нарязания на ситно и запечен бекон.