kaufland.bg/recepti
Качамак - класическа рецепта с царевично брашно и сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
200 г | царевично брашно |
50 г | краве масло |
1 ч.л. | червен пипер |
100 г | краве сирене Брей! |
Приготвяне
- 1
В тенджера се загряват 300 мл вода. Царевичното брашно се разбърква със 100 мл студена вода, докато стане на каша. Сипва се в тенджерата с горещата вода и се бърка 2-3 минути или докато се сгъсти и се маха от котлона.
- 2
Маслото се загрява в малък дълбок тиган или касерола. След като се разтопи се добавя червеният пипер, разбърква се и се сваля от котлона.
- 3
Готовият качамак се сервира поръсен с натрошеното сирене и полят със запърженото масло.