kaufland.bg/recepti
Кебап по ловешки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | телешки шол |
3 глави | лук |
1 /2 с. л. | червен пипер |
1 в. ч. | червено вино |
2 с. л. | доматено пюре |
3 броя | червени чушки |
200 г | печурки |
200 г | шунка |
1 ч. л. | сол |
2 с. л. | брашно |
олио за пържене |
Приготвяне
- 1
На дъното на тенджера се сипва олио, колкото да го покрие, и след като се сгорещи, в него се задушава наситненият лук.
- 2
Прибавят се червеният пипер, предварително разтвореното в червеното вино доматено пюре и нарязаното на кубчета месо. Налива се 1 к. ч. вода и ястието се задушава под капак на слаб огън около 1 час.
- 3
Чушките и гъбите се нарязват на филийки, а шунката – на кубчета. Всичко се слага в тенджерата с месото, посолява се и се задушава още 30 минути.
- 4
Накрая се добавя разтвореното в малко вода брашно, вари се 5 минути и кебапът се сервира.