kaufland.bg/recepti
Кекс с лимон и джинджифил
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 порции)
300 г | брашно |
250 г | краве маслo |
220 г | захар |
50 г | корен джинджифил |
4 | яйца |
1 | лимон |
1 щипка | сол |
краве масло за формата | |
брашно за поръсване на формата |
Приготвяне
- 1
Джинджифилът се бели и се настъргва.
- 2
Лимонът се измива много добре и кората му се настъргва. Слагат се в хаванче, поръсва се малко от захарта и се стриват много добре.
- 3
Маслото се разбива със захарта, докато стане пухкаво. Едно по едно, при постоянно разбиване се добавят яйцата.
- 4
Налива се и изстисканият лимонов сок.
- 5
Сипват се брашното и солта и се разбърква. Прибавя се и джинджифиловата смес.
- 6
Сместа се сипва в терин, намазан с масло и поръсен с брашно.
- 7
Пече се 1 час и 15 минути в загрята на 160° С фурна, с вентилатор, като се проверява с клечка.
- 8
Охлажда се върху скара, нарязва се и сервира.