Киш Лорен с овесено брашно
Продукти (12 парчета)
за тестото:
220 г | овесено брашно |
120 г | масло |
1 | яйце |
4 с.л. | вода |
за плънката:
100 г | бекон |
1 стрък | праз |
4 | яйца |
250 г | заквасена сметана |
100 г | настърган кашкавал |
сол | |
пипер | |
смляно индийско орехче |
Съвет
-
За вкусен вегетариански вариант беконът просто трябва да се замести с тофу.
Приготвяне
- 1
В купа се смесват маслото, яйцата и водата. Всичко се размесва добре до получаването на тесто. Купата се покрива с фолио и се оставя за около час в хладилника.
- 2
Беконът се нарязва на малки кубчета. Празът се измива, подсушава, разполовява и нарязва на тънки ивици. Яйцата се разбиват със сметаната и се овкусяват със сол, пипер и индийско орехче.
- 3
Фурната се загрява предварително на 200 °C (175 °C при фурна с вентилатор). Беконът се запържва на тиган, добавя се празът и всичко се пържи за около 2 минути. Добавят се яйцата със сметаната и всичко се разбърква добре.
- 4
Тестото се разпределя върху форма за киш с диаметър 26 см. Внимателно се оформя и притиска с пръсти, а излишното тесто се изрязва с помощта на точилка. С помощта на вилица се правят дупчици по тестото, след което то се пече на средното ниво от фурната около 10 минути.
- 5
След като се извади от фурната върху тестото се излива яйчената смес и се пече още 30 минути.