Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Киш с праз и гъби

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

за тестото:

125 г брашно
1 яйце
1 /2 пакетче суха мая
1 ч.л. сол
75 г краве масло
4 с.л. топла вода
олио за намазване

за плънката:

500 г праз
250 г гъби печурки

за заливката:

2 яйца
400 мл прясно мляко
4 с.л. кисело мляко
черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

    1

Брашното се изсипва в тавичка и се загрява за около 5 минути във фурна, а маята се разтваря в топлата вода. От брашното, солта, яйцето и маята се омесва меко тесто. Прибавя се маслото, отново се омесва, покрива се и се оставя да почине около 30 минути в хладилник.

    2

Празът се нарязва на едри парчета и се вари на пара. След 10 минути се прибавят нарязаните на филийки гъби и всичко се вари още 15 минути.

    3

От втасалото тесто се разточва кора, която се разстила в намазнена тава. Върху нея се подреждат празът и гъбите.

    4

Яйцата се разбиват с прясното и киселото мляко и се овкусяват със сол и черен пипер. Сместа се излива в тавата и кишът се пече около 20 минути на 220 градуса, след което фурната се намалява на 160 градуса. Пече се още 15–20 минути, докато заливката се запече.