Козуначени зайчета
Продукти (4 порции)
1 доза | тесто за козунак |
яйце за намазване | |
масло за намазване | |
захар за поръсване |
Съвет
-
Ако не използвате готово тесто, а си го правите сами, за да приготвите козуначените зайчета ще са ви необходими 1 час и 30 минути и време за втасване на тестото.
Приготвяне
- 1
Тестото се разделя на четири части. Всяка от тях се разделя на три топки – голяма, средна и малка, и на два еднакви по размер, не много дълги, фитила.
- 2
От трите топки се оформя тялото на заека, а от фитилите – ушите. С шиш или клечка за зъби се оформят очите на зайчетата.
- 3
Фигурките от тестото се поставят върху хартия за печене, мажат се с разтопено масло, за да не изсъхват, и се оставят да втасат. След това телата на зайчетата се мажат с разбито яйце и се поръсват с кристална захар.
- 4
Пекат се в загрята на 180° C фурна до готовност (около 30 минути). Сервират се охладени.