Кокосова бисквитена торта
Продукти (9 порции)
1 л | кокосово мляко |
450 г | обикновени бисквити |
180 г | захар |
60 г | царевично нишесте |
50 г | кокосови стърготини |
За глазурата:
50 г | кокосово масло |
2 с.л. | кафява захар |
2 с.л. | какао |
Приготвяне
- 1
Около 150 мл от кокосовото мляко се разбъркват с нишестето. Останалото мляко се загрява със захарта. Щом захарта се разтвори, към кипящото мляко се добавя разтвореното нишесте. Бърка се, докато кремът се сгъсти.
- 2
Квадратна тава се покрива с бисквити, заливат се с няколко черпака от крема и така се редуват, докато свършат продуктите. Завършва се с крем. Оставя се да изстине. Прибира се в хладилник поне за 4 часа.
- 3
Кокосовото масло се загрява на умерен огън. Прибавя се захарта, бърка се, докато се разтвори.
- 4
Сипва се какаото и отново се разбърква. Сместа се оставя леко да се охлади и се излива върху тортата. Поръсва се със запечени на сух тиган кокосови стърготини.
- 5
Охлажда се, нарязва се и се поднася.