kaufland.bg/recepti
Колбасарско руло
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 парчета)
5 | точени кори |
2 | кренвирша |
1 | глава лук |
2-3 | кисели краставички |
100 г | сирене |
2-3 | яйца |
2 щипки | чубрица |
100 г | масло |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на колелца и се задушава до златисто в маслото. Кренвиршите също се нарязват на колелца, добавят се към лука и се запържват заедно с наситнените краставички. Яйцата се разбиват, слага се натрошеното сирене, подправя се с чубрицата и се добавят лукът, краставичките и кренвиршите.
- 2
Взимат се 5 кори, всяка се намазва с масло и се поставят една върху друга. Слага се от плънката, като краищата се прегъват, за да не изтече и се навива руло, по повърхността на което се правят разрези.
- 3
Рулото се намазва с масло и се пече за 10 минути във фурна, загрята до 200 градуса.