kaufland.bg/recepti
Коледна дъска с антипасти K-Favourites
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
180 г | сирене чедър K-Favourites |
300 г | крема сирене |
45 г | песто с орехи и рикота K-Favourites |
сол | |
прясно смлян черен пипер | |
100 г | зелени маслини с бадеми |
50 г | сушени гръцки маслини Каламата |
150 г | зелени пеперони с крема сирене |
150 г | чери чушки с крема сирене K-Favourites |
125 г | биволска моцарела |
50 г | кисели краставички K-Favourites |
100 г | фует K-Favourites |
100 г | прошуто K-Favourites |
100 г | сурово-сушена шунка K-Favourites |
3-4 бр. | клонки розмарин |
3-4 бр. | соленки от многолистно тесто |
Приготвяне
- 1
Чедърът се нарязва във формата на звезди, а останалите парченца се наситняват и пюрират с половината крема сирене. Пестото се смесва с останалото крема сирене и се разбърква до гладкост. Двата дипа с крема сирене се овкусяват със сол и черен пипер, разсипват се в купички и се охлаждат.
- 2
Маслините, чушките, чери чушките, моцарелата и корнишоните се отцеждат добре. Моцарелата и саламът се нарязват, а шунката се набожда на шишчета като акордеон. Съставките се подреждат върху дървена дъска под формата на елха.
- 3
Платото се окрасява със звезди от сирене, розмарин и солети от бутер тесто. Поднася се с двата дипа.