Кралски котлет
Продукти (2 порции)
2 | кралски котлета с кожа |
400 мл | пилешки бульон |
200 г | сладък картоф |
1 /2 глава | лук |
1 /2 ч.л. | черен пипер |
5 г | пресен кориандър |
5 г | салвия |
1 с.л. | червен пипер |
1 ч.л. | сол |
4 скилидки | чесън |
1 ч.л. | мащерка |
маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
Подправките за марината на котлетите – 1 с.л. червен пипер, 1 ч.л. сол, 2 наситнени скилидки чесън, 1 ч.л. мащерка и 2 с.л. маслиново масло K-Classic, се смесват в купа и се изсипват върху котлетите. Овалват се добре, след което се оставят в хладилник да се овкусят за 20-30 минути. В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло K-Classic и се слагат маринованите котлети. Готвят се 2-3 минути, след което се обръщат от другата страна и се поливат със зехтина, подправките и соковете от месото в тигана. По този начин месото ще стане по-крехко. След като се готвят още 2 минути, котлетите се преместват в загрята на 200 °С фурна и се пекат 10-12 минути. През това време нарязаните на кубчета сладки картофи се сваряват в пилешкия бульон за 10-15 минути. В загрят тиган се слагат 1 с.л. маслиново масло K-Classic и наситнените ½ глава лук и 2 скилидки чесън. Овкусяват се с черен пипер и сол. Разбъркват се и се готвят 3-4 минути, след което се прибавят сварените сладки картофи. Разбъркват се и се намачкват с уред за мачкане на картофи (или вилица). Накрая се добавят пресният кориандър и салвията, пюрето се разбърква и се маха от котлона.