Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Крем с кайсии и локум

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

8 кайсии
8 яйца
250 г захар
140 г локум
1 л животинска сметана
50 мл бренди
1 ванилия
1 щипка индийско орехче
кората от 1 портокал

Съвет

  • Водата, която се сипва за печенето, трябва да достигне 1/3 от височината на тавата, в която се пече десертът.


Приготвяне

    1

Кайсиите се нарязват на полумесеци. В касерола се слагат 1 ч. ч. вода, 5 с. л. от захарта и брендито. Загрява се и се добавят кайсиите, които престояват 5 минути в топлата течност и се изваждат, но касеролата се оставя на огъня.

    2

Слагат се още 5 с. л. захар и се оставя течността да се редуцира, докато стане на карамел. След това се сипва върху дъното на тава за печене и се оставя да стегне.

    3

Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с останалата захар и ванилията. Прибавят се сметаната и индийското орехче. Слага се настърганата кора от портокал и се разбърква.

    4

Върху карамела се разпределя локумът, нарязан на ситно. Слагат се и парчетата кайсии. Отгоре се залива със сметановата смес. Кремът с кайсии и локум се пече на водна баня в предварително загрята на 180°C фурна за 20–30 минути.