kaufland.bg/recepti
Крем супа с червено цвекло и ябълка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
800 г | червено цвекло |
1 глава | червен лук |
1 | зелена ябълка |
2 | морков |
3 скилидки | чесън |
1 /2 л | пилешки бульон |
3 с. л. | олио |
3 с. л. | сусам |
сол и черен пипер на вкус | |
заквасена сметана за гарниране |
Приготвяне
- 1
Лукът, морковите и чесънът се нарязват на едро, сипва се 1 ч. ч. вода и се задушават в олиото под капак за около 5-10 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер.
- 2
Прибавят се нарязаните на едро ябълка (необелена) и червено цвекло.
- 3
Налива се от горещия бульон и се оставя да къкри на слаб огън за около 40 минути.
- 4
Сусамът се запича на сух тиган.
- 5
Когато зеленчуците омекнат, супата се пасира и се прецежда.
- 6
Поднася се гарнирана със заквасена сметана и сусам.