Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кростата с праскови

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 порции)

За тестото:

250 г брашно
125 г краве маслo
100 г пудра захар
2 жълтъка
кората от 1 лимон
2 с.л. вода

За плънката:

400 г компот от праскови (белени)
370 г конфитюр от праскови
100 г ореховки
1 яйце за намазване

Съвет

  • Сладкото от праскови леко се загрява, ако е много гъсто.


Приготвяне

    1

Маслото и брашното се разбиват в блендер или се намачкват с ръце, докато се получат фини трохи.

    2

Към тях се прибавят жълтъците, захарта, настърганата лимонова кора и водата, и се замесва гладко маслено тесто.

    3

Оставя се да почине в хладилник за 30–40 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.

    4

После се разточва и се слага в кръгла форма, като трябва да покрие и стените. Част от тестото се запазва за оформяне на решетка. Формата се прибира в хладилник за 20–30 минути.

    5

Ореховките се смилат. Прасковите се отцеждат от сока на компота и се нарязват на тънки резени.

    6

Охладената основа се намазва с половината от сладкото, отгоре се разпределят начупените ореховки и върху тях ветрилообразно се подреждат резените праскови.

    7

Намазва се с останалото сладко.

    8

Отделеното тесто се разточва и от него се оформят ленти, които се подреждат като решетка.

    9

Намазват се с разбито яйце. Сладкишът се пече около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).