Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кростини с праскови и моцарела

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 чабата
1 глава червен лук
2 праскови
50 г филирани бадеми
1 с.л. балсамов оцет
5 с.л. маслиново масло
сол
прясно смлян черен пипер
1 скилидка чесън
няколко клончета пресен риган

Съвет

  • Кростините може да се сервират със салата от домати и рукола.


Приготвяне

    1

Фурната се загрява предварително на 200° C на горно/долно печене (180° C с вентилатор). Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Риганът се измива, подсушава, стеблата се отстраняват и половината от листата се смесват с чесъна и маслиновото масло. Чабатата се нарязва напречно на 16 филийки, които се овкусяват с билковото маслиново масло, сол и се пекат на средната решетка ма фурната 5-8 минути или до златисто.

    2

Лукът се почиства, разполовява и нарязва на тънки шайби.

    3

Прасковите се измиват, подсушават, разполовяват, почистват и нарязват на филийки с дебелина 0,5 см. Овкусяват се с останалото билково маслиново масло, лука и филираните бадеми.

    4

Моцарелата се отцежда и нарязва на Филийки. Препечената чабата се вади от фурната и се покрива с парченца праскова, моцарела и бадеми. Така се пече още 4-5 минути, след което отгоре се поръсва с останалите листа риган, черен пипер и балсамов оцет.