Кростини с праскови и моцарела
Продукти (4 порции)
1 | чабата |
1 глава | червен лук |
2 | праскови |
50 г | филирани бадеми |
1 с.л. | балсамов оцет |
5 с.л. | маслиново масло |
сол | |
прясно смлян черен пипер | |
1 скилидка | чесън |
няколко клончета | пресен риган |
Съвет
-
Кростините може да се сервират със салата от домати и рукола.
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 200° C на горно/долно печене (180° C с вентилатор). Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Риганът се измива, подсушава, стеблата се отстраняват и половината от листата се смесват с чесъна и маслиновото масло. Чабатата се нарязва напречно на 16 филийки, които се овкусяват с билковото маслиново масло, сол и се пекат на средната решетка ма фурната 5-8 минути или до златисто.
- 2
Лукът се почиства, разполовява и нарязва на тънки шайби.
- 3
Прасковите се измиват, подсушават, разполовяват, почистват и нарязват на филийки с дебелина 0,5 см. Овкусяват се с останалото билково маслиново масло, лука и филираните бадеми.
- 4
Моцарелата се отцежда и нарязва на Филийки. Препечената чабата се вади от фурната и се покрива с парченца праскова, моцарела и бадеми. Така се пече още 4-5 минути, след което отгоре се поръсва с останалите листа риган, черен пипер и балсамов оцет.