Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кюфтенца в сладко-кисел сос

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

за кюфтенцата:

400 г свинска кайма
2 жълтъка
80 г галета
160 г кашкавал Брей!
1 ч.л. сол
1 ч.л. сух магданоз
1 ч.л. див лук
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. мащерка

за сладко-киселия сос:

80 г кафява захар
200 мл телешки бульон
10 г царевично нишесте
40 мл ябълков оцет
20 мл соев сос

Приготвяне

    1

Свинската кайма се овкусява с 1 ч.л. сол, 1 ч.л. сух магданоз, 1 ч.л. див лук, 1 ч.л. чесън на прах и 1 ч.л. мащерка. Добавят се двата жълтъка и галетата, и се разбърква докато каймата се смеси с всички съставки.

    2

Кашкавалът се нарязва на кубчета. От каймата се оформят кюфтенца и в средата на всяко кюфтенце се слага по едно кубче кашкавал. Подреждат се в тава с кухненска хартия и се пекат в загрята на 180°С фурна 15-20 минути.

    3

В купа се смесват всички съставки за сладко-киселия сос: 80 г кафява захар, 200 мл телешки бульон, 10 г царевично нишесте, 40 мл ябълков оцет и 20 мл соев сос. Разбърква се добре и сместа се сипва в загрят тиган. Добавят се и вече изпечените кюфтенца. Разбърква се, така че кюфтенцата да се покрият със соса. Готви се при постоянно бъркане докато сосът заври и се сгъсти, а кюфтенцата се глазират.

    4

Кюфтенцата се сервират поръсени с магданоз и гарнитура от картофено пюре или друга, по желание.


Видеорецепта