Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лате с червено цвекло

До 15 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 чаши)

400 г червено цвекло
30 г джинджифил
1 /2 шушулка ванилия
800 мл ядково мляко
1 пръчка канела
1 с.л. мед
1 /2 ч.л. настъргано индийско орехче

Приготвяне

    1

Цвеклото и джинджифилът се измиват, подсушават и обелват. Нарязват се на парчета и се изцеждат или на сокоизтисквачка, или на блендер, като ако се ползва блендер, след това сместа се минава през фина цедка.

    2

Зрънцата ванилия се изстъргват от шушулката. В тенджера, на ниска температура, се загрява ядковото мляко с канелата, ваниловите семенца и изстърганата шушулка. Оставя се да изстине за 5 минути, след което от течността се отстраняват пръчката канела и шушулката ванилия.

    3

Ядковото мляко се загрява отново, разпенва се и се разпределя в четири чаши. Сокът от цвекло се загрява, овкусява се с мед и индийско орехче, след което бавно се налива в чашите и се сервира.