kaufland.bg/recepti
Лате с червено цвекло
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 чаши)
400 г | червено цвекло |
30 г | джинджифил |
1 /2 шушулка | ванилия |
800 мл | ядково мляко |
1 пръчка | канела |
1 с.л. | мед |
1 /2 ч.л. | настъргано индийско орехче |
Приготвяне
- 1
Цвеклото и джинджифилът се измиват, подсушават и обелват. Нарязват се на парчета и се изцеждат или на сокоизтисквачка, или на блендер, като ако се ползва блендер, след това сместа се минава през фина цедка.
- 2
Зрънцата ванилия се изстъргват от шушулката. В тенджера, на ниска температура, се загрява ядковото мляко с канелата, ваниловите семенца и изстърганата шушулка. Оставя се да изстине за 5 минути, след което от течността се отстраняват пръчката канела и шушулката ванилия.
- 3
Ядковото мляко се загрява отново, разпенва се и се разпределя в четири чаши. Сокът от цвекло се загрява, овкусява се с мед и индийско орехче, след което бавно се налива в чашите и се сервира.