Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лека торта с праскови

Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 Парче)

250 г маскарпоне
100 мл сок от портокал
200 г заквасена сметана
150 г пудра захар
400 мл сладкарска сметана
1 пакет бишкоти
праскови от компот
400 мл вода
150 г захар
1 пакетче желатин
портокалови кори на вкус
ванилия

Приготвяне

    1

В купа се сипват маскарпонето, сокът и кората от портокал, заквасената сметана, пресятата пудра захар и ванилия. Разбива се с миксер до получаването на хомогенна смес.

    2

В отделна купа се сипва сладкарската сметана и се разбива с миксер на сняг. След това се прибавя към сместа с маскарпонето и се разбърква внимателно със силиконова шпатула докато се получи пухкав крем.

    3

Бишкотите се потапят в сиропа от белените праскови и се подреждат на дъното на тава с подвижно дъно. Отгоре се сипва половината от крема и се заглажда. Подрежда се втори ред бишкоти, напоени в сироп, следвани от останалия крем. Тортата се заглажда и отгоре се нареждат нарязаните праскови. Оставя се в хладилника докато се приготви желето.

    4

В тенджера на висока температура се сипват 400 мл вода, 150 г захар и ванилия. Разбърква се с телена бъркалка, за да се разтопи захарта. След като се стопли водата, тенджерата се маха от котлона и се сипва пакетчето желатин. Разбърква се отново с телена бъркалка и след като желатинът постегне, сместа се сипва върху прасковите и се разпределя равномерно.

    5

Тортата се оставя в хладилник за 2-3 часа, докато желатинът стегне напълно и е готова да се сервира.


Видеорецепта