kaufland.bg/recepti
Ликьор с ягоди и босилек
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
120 г | дълбокозамразени ягоди |
1 връзка | босилек |
3 с.л. | кафява захар |
6 | жълтъка |
200 г | пудра захар |
350 мл | кондензирано мляко |
2 с.л. | лимонов сок |
200 мл | бренди |
няколко капки червена боя за сладкиши | |
4 | стъклени шишета, всяко от по 250 мл |
Съвет
-
Ликьорът може да се съхранява в хладилник до три седмици.
Приготвяне
- 1
Ягодите се размразяват. Босилекът се измива и подсушава и заедно с ягодите, кафявата захар и сладкарската боя, се пюрира. Готовото плодово пюре се разпределя в четирите шишета и се оставя настрани.
- 2
Жълтъците се бъркат с пудрата захар около 4 минути или докато не се получи гъста пяна. Прибавят се кондензираното мляко, сокът, брендито и цялата смес се бърка с миксер още 5 минути на водна баня.
- 3
Още топла, сместа се прибавя към ягодовото пюре, бутилките се затварят добре и се разклащат до пълното смесване на пюрето с ликьора.