kaufland.bg/recepti
Лионски домашни курабии
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 парчета)
за тестото:
300 г | брашно |
300 г | краве масло |
1 /2 ч. ч. | сладкарска сметана |
1 | яйце |
100 г | захар |
50 г | сушени захаросани плодове |
100 г | натурален шоколад |
за шоколадовия мус:
200 г | шоколадов кувертюр |
100 г | краве масло |
100 г | захар |
1 /2 кутия | животинска сметана |
5 | яйца |
1 с. л. | концентрат от арония (1 ванилия) |
за украса:
кокосови стърготини и пудра захар |
Приготвяне
- 1
От продуктите за тестото (без шоколада) в подходящ съд се омесва маслено тесто. От него се оформят курабийки с произволна форма и в средата на всяка от тях се слага по парче шоколад. Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване.
- 2
На водна баня се разбъркват шоколадовият кувертюр и маслото, след което се прибавят захарта, сметаната и аронията и се оставя леко да се сгъсти. При непрекъснато бъркане се слагат и отделените жълтъци. Мусът се оставя да се охлади и се добавят разбитите на сняг белтъци.
- 3
Сервират се, като в чиния се поставят по две курабии, между тях се слага от шоколадовия мус и се поръсва с кокосови стърготини и пудра захар.