kaufland.bg/recepti
Лозови сарми със сирене и сос от лешници
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
300 г | козе сирене |
1 | розов домат |
1 /2 ч. л. | мащерка |
30 мл | зехтин |
12 | големи лозови листа |
за соса:
50 г | сурови лешници |
2 с. л. | бял балсамов оцет |
6 с. л. | зехтин |
1 /2 връзка | магданоз |
сол и пипер меланж на вкус |
Приготвяне
- 1
Сиренето се нарязва на 6 плочки, а доматът на шайби.
- 2
Лозовите листа се застъпват два по два, намазват се със зехтин и в тях се поставя по едно парче сирене. Отгоре се поръсва с мащерка и се слага по един резен домат. Краищата на листата се завиват и се притискат плътно. Сармите се пекат на скара от двете страни за по 1 минута.
- 3
Лешниците се намачкват в хаванче и се прехвърлят в купа. Магданозът се наситнява и се добавя към тях. Слагат се балсамовият оцет, зехтинът, сол и пипер и се разбърква.
- 4
Сиренето се подрежда в чиния и се залива с лешниковия сос.