kaufland.bg/recepti
Лозови сарми с телешко и естрагон
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
500 г | телешка кайма |
1 ч. ч. | бисерен ориз |
1 глава | лук |
1 /2 ч. ч. | замразен грах |
30-40 | лозови листа |
2 с. л. | олио |
2 с. л. | захар |
1 връзка | магданоз |
2 стръка | пресен лук |
1 връзка | копър |
1 щипка | естрагон |
1 щипка | куркума |
сол и черен пипер на вкус | |
сокът от 1 лимон |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва наситно и се запържва в олиото. Добавя се каймата и се пържи, като се притиска с лъжица, докато се получат трохи.
- 2
Добавя се измитият оризът и се налива 1 ч. ч. вода. След като течността се абсорбира, съдът се дърпа от котлона и се добавят естрагонът, куркумата, нарязаните наситно магданоз, копър и пресен лук, както и размразеният грах. Овкусява се със сол и черен пипер.
- 3
В лозовите листа се слага от плънката и се навиват сарми.
- 4
Подреждат се в тенджера с лозови листа на дъното. Захарта и сокът от лимона се смесват с една чаша вода. Разбърква се, докато се разтвори захарта. Сармичките се заливат със сместа. Готвят се под капак за 40 минути.