kaufland.bg/recepti
Веган
Лучена салата с орехи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (5 порции)
1 кг | едри глави лук |
100 г | орехови ядки |
1 /2 ч. л. | чубрица |
8 броя | кисели краставички |
6 с. л. | олио |
1 с. л. | оцет |
сол на вкус | |
олио за печене на лука |
Приготвяне
- 1
Лукът (без да се бели) се слага в тавичка, поръсва се с олио и се слага да се пече около 30 минути на 200–220 градуса. Опеченият лук се поставя в съд под капак и престоява 10–15 минути, обелва се и се нарязва на колелца.
- 2
Ореховите ядки се счукват и се запичат в сух тиган, след което се поръсват с чубрицата и веднага след това се оттеглят от котлона.
- 3
Киселите краставички се нарязват на колелца или ивички и се прибавят към лука.
- 4
Олиото и оцетът се смесват и се разбиват с телена бъркалка. Към тях се добавят орехите и чубрицата и се посолява. Салатата се залива с получената смес и се сервира добре охладена.