kaufland.bg/recepti
Лучени пикантни кръгчета с дип от синьо сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
3-4 глави | лук |
олио за пържене |
за панировката:
1 | яйце |
1 ч. л. | бакпулвер |
1 /2 кофичка | кисело мляко (200–250 г) |
1 ч. ч. | брашно |
100-150 мл | прясно мляко |
1 ч. л. | риган |
1 ч. л. | сух копър |
1 ч. л. | сол |
1 /2 ч. л. | червен пипер |
1 /2 ч. л. | чесън на гранули |
за дипа:
100 г | синьо сирене |
100 г | заквасена сметана |
1 /2 | червена чушка |
2 с. л. | кисело мляко |
1 с. л. | балсамов оцет |
1 с. л. | сос Уорчестър |
чили сос и сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Всички продуктите за дипа се поставят в подходящ съд и се пюрират.
- 2
Яйцето се разбива и се смесва с бакпулвера и киселото мляко. Изсипва се брашното, налива се прясното мляко и се разбърква.
- 3
В купичка се смесват ароматните подправки и солта и се добавят към панировката.
- 4
Лукът се нарязва на шайби, които се овалват в панировката и се пържат от двете страни в предварително загрято олио. Изваждат се върху салфетка да се отцедят и се сервират заедно с дипа.