Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лучник с пиле

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

за тестото:

500 г брашно
1 ч. л. сода за хляб
1 жълтък за намазване
сол на вкус
олио за намазване

за плънката:

1 пиле (1 кг)
5-6 глави лук
1 /2 ч.ч. ориз
1 връзка копър
2-3 стръка чубрица
1 с. л. червен пипер
100 мл олио
сол на вкус

Приготвяне

    1

Брашното се пресява и се смесва със содата, малко сол и вода и се омесва тесто. Разточва се на две дебели кори, като едната трябва да бъде малко по-голяма от тавата, в която ще се пече лучникът.

    2

Пилето се сварява в подсолена вода и се обезкостява. Ситно нарязаният лук се задушва в сгорещеното олио до омекване. Прибавят се измитият ориз, ситно нарязаните копър и чубрица, червеният пипер, посолява се и се задушава с 1 ч.ч. вряла вода.

    3

В намазнена тава се поставя по-голямата кора, но така, че краищата й да излизат навън. Отгоре се разпределя плънката и се нареждат парчетата пилешко месо. Похлупва се с краищата на тестото. Отгоре се поставя другият лист тесто и се притиска в краищата. Лучникът се намазва с разбития жълтък и се пече 35-40 минути на 180°С.