Любимото ризото на Гаргойлите
Продукти (4 порции)
1 | тиквичка |
лук (30 г) | |
1 с.л. | масло |
200 г | ориз за ризото |
600 мл | горещ бульон |
2 с.л. | доматена паста |
30 г | настърган Пармезан |
2 с.л. | крема сирене |
200 г | телешки стек |
1 с.л. | зехтин |
8 бр. | бейби Моцарела |
8 бр. | маслини на шайби |
мащерка (листенцата) | |
босилек | |
сол и пипер |
Съвет
-
Към чудовищното ястие отлично върви "кървава" доматена напитка.
Приготвяне
- 1
Тиквичката се измива, почиства и нарязва на кубчета. Лукчето се обелва и също се нарязва на малки кубчета, които се задушават в масло. Прибавя се оризът. Постепенно се излива бульонът. Ризотото се оставя да къкри 35-40 минути, като след 20-ата минута се прибавят и кубчетата тиквичка.
- 2
Ризотото се овкусява с подправките, доматената паста, пармезана и крема сиренето.
- 3
Телешкото месо се нарязва на тънки ленти и се запържва за около 2-3 минути. Ризотото се пълни в плитки купички и се обръща върху чинията, в която ще се сервира. Върху него се поставят два броя бейби моцарела и парченцата маслини, с които се оформят очите. С парчетата телешко се оформя косата. По желание, от доматена паста може да се нарисува кървав белег върху готовото лице.