Маки суши
Продукти (2 порции)
1 /4 | краставица |
1 /2 | авокадо |
100 г | филе от сьомга |
3 листа | нори |
250 г | сварен ориз за суши |
Приготвяне
- 1
Краставицата се измива и нарязва на ивици, от които се отстраняват семената, след което отново се разполовяват така, че да се получат ленти с широчина не повече от 1 см. Авокадото се разрязва и почиства. Нарязва се на ленти с широчина не повече от 1 см. Филето от сьомга се измива, подсушава и нарязва на ленти с широчина не повече от 1 см.
- 2
Бамбуковата подложка се увива с прозрачно фолио. Листата нори се разрязват през средата. Един лист нори се поставя с гладката страна нагоре върху подложката. Върху него се разпределя ориз, притиска се добре и се оставя разстояние от 3-4 см от едната страна.
- 3
По дължината на ориза, в горната му третина, се разпределят от ивиците краставица. Долната част се навлажнява леко. Бамбуковата подложка се навива внимателно, като целта е да се получи стегнато руло. По същия начин се оформя и сушито с авокадо, както и това със сьомга.
- 4
Готовото суши се нарязва с много остър нож и се сервира с маринован джинджифил, соев сос и паста от уасаби.